Om blødgøringsanlæg

Et blødgøringsanlæg fra Jysk Vandteknik ApS kan rense dit vand for kalk. Det gør vandet blødt, hvilket har stor betydning for din husholdning og din pengepung.

Vores blødgøringsanlæg fungerer ved en såkaldt ionbytnings-teknik, hvor vandets calcium-ioner og magnesium-ioner fjernes fra vandet, og derved efterlader vandet kalkfrit. Vandet bliver blødt og mere skånsomt mod husholdningsapparater m.m.

At rense hårdt vand ved hjælp af blødgøringsanlæg, der bruger ionbytnings-teknik, er ikke en ny opfindelse. Indenfor industrien har virksomheder brugt kalkfrit vand i årevis. I Danmark blev det imidlertid først muligt for privatpersoner at købe egne blødgøringsanlæg til boligen i juli 2016.

Der stilles høje krav til salg og markedsføring af blødgøringsanlæg til private i Danmark, derfor findes der kun få anerkendte leverandører af blødgøringsanlæg, som er godkendt til drikkevand – Jysk Vandteknik er den ene af dem. Vores blødgøringsanlæg har en DVGW-godkendelse, som fornyes hvert 3-5 år.

Vi anbefaler, at du tegner en servicekontrakt til dit blødgøringsanlæg, da det skal serviceres én gang årligt for at opretholde certifikatet, så kravene og godkendelsen til drikkevandet overholdes.
Samtidig er du også sikret, at anlægget hele tiden fungerer optimalt.

Du finder vores servicekontrakt her

Nedenfor kan du læse mere om de fordele, du kan opnå med et blødgøringsanlæg.

Kalkfrit vand fra et blødgøringsanlæg giver mange fordele

Kalkfrit vand giver dig og din husholdning en lang række fordele:
Gamle kalkaflejringer reduceres i rør, opvaskemaskiner, kaffemaskiner og andre husholdningsapparater, som derved afkalkes. På den måde undgår du dyre udgifter i forbindelse med vedligeholdelse, reparationer eller udskiftninger, og elforbruget i maskinerne nedsættes.

Blødt, eller kalkfrit, vand har også et væld af andre fordele; Det er blidere mod hud og hår, så risikoen for udtørring og eksem mindskes, og samtidig skal du bruge væsentligt mindre shampoo og balsam. Der skal også bruges langt færre mængder vaske- og rengøringsmiddel, og der kan anvendes biologisk nedbrydelige produkter. Grunden er, at mange af disse produkter ofte reducerer vandets kalkindhold. Når vandet imidlertid er kalkfrit, bortfalder det behov.

Med et blødgøringsanlæg vil du derfor f.eks. opleve:

 • Dit hår behøver ikke samme mængde shampoo som før, og cremer optages bedre i huden.
 • En besparelse på op til 2/3 af vaskemidler og derved mindre slitage på dit vasketøj, som holder længere og bliver blødere – helt uden brug af skyllemiddel.
 • Besparelser i varmeudgifter, el og reparationer.
 • Minimering af behovet for skrappe rengøringsmidler og kemikalier.
 • Du skåner både miljøet, din krop og pengepungen på én gang.

Vælg et blødgøringsanlæg fra Jysk Vandteknik

Vi er et lille familie-drevet firma med hjertet på rette sted, og vi sætter en særlig ære i at levere den bedste rådgivning og service.
Ringer du til os, får du en af vores medarbejdere direkte i røret. Du får personlig rådgivning og kyndig ekspertise under hele din beslutningsproces, og vi hjælper dig med at finde den helt rette løsning til dig og din husholdning. På den måde er du sikker på, at du får det rigtige anlæg som matcher din husstands vandforbrug og det rigtige anlæg, når det gælder anskaffelses- såvel som driftsomkostninger, da dette i høj grad afhænger af bl.a. vandforbrug og hårdhedsgraden i det vand, husstanden får fra vandværket.

Vores blødgøringsanlæg er nyskabende både teknisk og designmæssigt.

Du får en app til din smartphone og tablet, når du køber et af vores blødgøringsanlæg med indbygget wi-fi. App’en holder dig opdateret om dit vandforbrug, giver dig mulighed for at få beskeder på sms eller email ved lav saltbeholdning, og alarm på telefonen, ved lækage, fejl, manglende forbindelse m.m.
Netop muligheden for at få en alarm, hvis du skulle være så uheldig at vandrøret springer, så du kan lukke for vandet inden skaden forværres, er også årsagen til at nogle forsikringsselskaber vil give rabat på husforsikringen, hvis du har købt vores blødgøringsanlæg med den medfølgende app.

Ud over den gode service medfølger der også tre års fuld garanti på vores blødgøringsanlæg*, og du er altid velkommen til at ringe, hvis du har spørgsmål til f.eks. vedligeholdelse, service eller betjening af anlægget.

Hos Jysk Vandteknik ApS tilbyder vi desuden 3 måneders tilfredshedsgaranti. Er du ikke tilfreds med dit anlæg efter tre måneder, tager vi anlægget retur og refunderer din købspris på anlægget.

Hvilket blødgøringsanlæg skal du vælge?

Hos Jysk Vandteknik ApS har vi flere modeller at vælge imellem, både med og uden indbygget wi-fi og medfølgende app, så vi er sikre på, at vi har et anlæg, der netop passer til din husstands behov. Begge typer er udviklet af EcoWater, som er verdens største producent af produkter til vandbehandling. Jysk Vandteknik ApS er den eneste distributør af EcoWater’s blødgøringsanlæg i Danmark.

Hos Jysk Vandteknik ApS hjælper vi altid kunden med at vælge det rigtige blødgøringsanlæg – det afhænger nemlig ikke kun af, hvor mange der bor i husstanden, men også af jeres geografiske placering, da kalkindholdet i vandet varierer fra område til område.

På grund af EcoWater’s prispolitik kan vi desværre ikke oplyse priserne på vores blødgøringsanlæg på hjemmesiden, men vores priser kan dog fint konkurrere med konkurrenternes.

Ring til os på +45 32 10 70 10, så taler vi alt igennem med dig. Du er også velkommen til at kontakte os via mail.

Sådan gør du, når du har købt et blødgøringsanlæg

Når du har købt et blødgøringsanlæg fra Jysk Vandteknik ApS, giver vi tre års fuld garanti*. Anlægget installeres for dig af en vores uddannede installatører, som desuden foretager en smagstest og hårdhedstest af vandet for at sikre, at alt virker som det skal.

Forud for installationen af dit nye blødgøringsanlæg skal der installeres et bypass på dit vandrør, dette skal gøres af en autoriseret VVS installatør. Da de fleste af vores forhandlere er autoriserede VVS installatører, kan installation af bypass og anlæg aftales og gøres på samme tid.

Prisen for installation af bypass er ikke inkluderet i prisen for blødgøringsanlægget.

Vedligeholdelse af dit blødgøringsanlæg

Et blødgøringsanlæg fra Jysk Vandteknik ApS kræver ikke meget vedligeholdelse. Det eneste, du skal gøre, er at sikre dig, at der er blødgøringssalt på anlægget. Har du et anlæg med indbygget wi-fi, kan du få påmindelse om at saltbeholdingen er lav vha. den medfølgende app.

Vores blødgøringsanlæg bruger blødgøringssalt til at fjerne det overskydende kalk fra anlægget. Det sker, når anlægget regenererer, hvilket tager ca. 45 min. Under regenerationen bytter calcium- og magnesiumioner plads med natriumioner, hvorefter calcium- og magnesiumionerne skylles ud i afløbet.

De blødgøringsanlæg vi sælger, har en lille “intelligent” harddisk, som indstiller regenerationen efter jeres vandforbrug. Det betyder, at den først starter rensningsprocessen, når I normalt ikke bruger vand i husholdningen, f.eks. om natten. Skulle I alligevel få brug for et glas vand, mens anlægget regenererer, sender blødgøringsanlægget blot det alm. hårde vand videre, indtil rensningsprocessen er overstået.

Da vores blødgøringsanlæg har en indbygget klorsonde, som modvirker bakterievækst, skal du ikke bruge dyre klortabletter i dit anlæg. Du skal blot nøjes med fødevaregodkendte salttabletter til blødgøringsanlæg, som bl.a. kan købes hos Jysk Vandteknik ApS og diverse byggemarkeder.

Det eneste, du skal sørge for, er at:

 • El og vand til blødgøringsanlægget ikke afbrydes.
 • Der altid er påfyldt blødgøringssalt.
 • Anlægget er installeret efter gældende forskrifter (vand, el og afløb), hvilket din installatør kan hjælpe dig med at sikre.

Hvad undgår du ved at installere et blødgøringsanlæg?

 • Hårdt vand:
  Vand bliver hårdt, når det passerer gennem de forskellige kalklag i undergrunden, hvor det opsamler calcium og magnesium. Det resulterer i kalkaflejringer i badeværelset, gør vasketøjet stift, og slider på hår og hud. Hårdt vand tilstopper dine rør, forringer vandvarmernes effekt og giver husholdningsapparater en væsentlig kortere levetid.
 • Surt vand:
  Efterlader dit vand blågrønne pletter, kan det være et tegn på, at vandet er surt. Surt vand kan resultere i rustdannelse i dine armaturer og nedbryder langsomt vandhaner og rør.
 • Vand med højt indhold af jern og mangan:
  Vand med et højt indhold af jern og mangan kan efterlade pletter i håndvasken og på vasketøjet. Det kan også danne kedelsten i rør og i de husholdningsapparater, som bruger vand.
 • Grumset vand:
  Noget vand kan virke grumset og have et næsten mælkeagtigt, uklart udseende. Det skyldes, at vandet indeholder masser af små partikler. De partikler kan tilstoppe rør og dræn, og afkorter derved levetiden på dine ventiler og pakninger.

Hvad siger kunderne?

Det er svært ikke at blive begejstret over kalkfrit vand, hvilket de mange positive tilbagemeldinger fra vores kunder også vidner om.

“Jyskvandteknik APS har nu løst mit problem, og har installeret et anlæg som fjerner alt det kalk, som før kom ud af mine vandhaner. Jeg er lettet og dybt taknemmelig, og håber virkelig andre med samme problem, som jeg har haft, kontakter Jyskvandteknik. Jeres vand bliver helt anderledes. Mindre sæbe, godt for huden og jeres opvask og vaskemaskiner får ingen kalk. I må gerne kontakte mig hvis i er i tvivl. Jeg kan kun anbefale Jyskvandteknik APS. M.v.h. Casper, Juelsminde.”
citat Casper Christensen


“Fantastisk med kalkfrit vand. Sublim service, hjælp og vejledning i forbindelse med installationen og ibrugtagning af anlægget.

De fordele vi indtil videre har oplevet ved kalkfrit vand:
Bruger meget mindre sæbe, shampoo, rengøringsmidler, vaskemiddel osv. 
Huden bliver blød og lækker efter er bad, uden det er nødvendigt at bruge diverse olier, cremer og lign til at smøre sig ind i bagefter.
Håret tørrer hurtigere og er blødere efter vask.
Fri for at aftørre blandingsbatteri, håndvask, badekar og brusekabine.
Kaffen smager MEGET bedre, når den er lavet på blødt vand.
Jeg kan kun anbefale ALLE at investere i et blødbøringsanlæg fra Jysk vandteknik. Pengene er hurtigt tjent hjem i besparelser og fornøjelsen ved blødt vand.”
citat Jeanette Juul Øllgaard

 

“Jysk vandteknik yder en god og professionel service. Vi har fået installeret vores blødgøringsanlæg til privat brug. Anlægget lever fuldt ud til vores behov samt forventninger. Vores udgifter til rengøringsmidler, vaskepulver, sæbe mm. er markant faldet efter installationen. Det gavner både miljøet og pengepungen. Vi kan kun anbefale andre at få installeret et blødgøringsanlæg i private hjem.”
citat Jonna Handberg Provstgaard