Blødgøringsanlæg

Et blødgøringsanlæg fra Jysk Vandteknik kan rense dit vand for kalk. Det gør vandet blødt, hvilket har stor betydning for din husholdning og din pengepung.
Vores blødgøringsanlæg fungerer ved en såkaldt ionbytnings-teknik, hvor vandets kalcium-ioner og magnesium-ioner fjernes fra vandet, og derved efterlader vandet kalkfrit. Vandet bliver blødt og mere skånsomt mod husholdningsapparater m.m.
At rense hårdt vand ved hjælp af blødgøringsanlæg, er ikke en ny opfindelse. Indenfor industrien har virksomheder brugt kalkfrit vand i årevis. I Danmark blev det imidlertid først muligt for privatpersoner at købe egne blødgøringsanlæg til koldt vand i juli 2016.
Der stilles høje krav til blødgøringsanlæg i Danmark, derfor findes der kun to anerkendte leverandører af blødgøringsanlæg, som er godkendt til drikkevand – Jysk Vandteknik er den ene af dem.
Vores blødgøringsanlæg har en DVGW-godkendelse, som fornyes hver 3-5 år.

Kalkfrit vand giver dit hjem mange fordele

Kalkfrit vand giver dig og din husholdning en lang række fordele. Gamle kalkaflejringer reduceres i rør, opvaskemaskiner, kaffemaskiner og andre husholdningapparater, som derved afkalkes. På den måde du dyre udgifter i forbindelse med vedligeholdelse, reparationer eller udskiftninger, og elforbruget i maskinerne nedsættes.
Blødt, eller kalkfrit vand, har også et væld af andre fordele. Det er blidere mod hud og hår, så risikoen for udtørring og eksem mindskes, og samtidig skal du bruge væsentligt mindre shampoo og balsam. Der skal også bruges langt færre mængder vaske- og rengøringsmiddel, og der kan anvendes biologisk nedbrydelige produkter. Grunden er, at mange af disse produkter ofte reducerer vandets kalkindhold. Når vandet imidlertid er kalkfrit, bortfalder det behov.

Med kalkfrit vand vil du derfor fx opleve:

 • Dit hår behøver ikke samme mængde shampoo som før, og cremer optages bedre i huden
 • En besparelse på op til 2/3 af vaskemidler og derved mindre slitage på dit vasketøj, som holder længere og bliver blødere – helt uden brug af skyllemiddel
 • Besparelser i varmeudgifter, el og reparationer
 • Minimering af behovet for skrappe rengøringsmidler og kemikalier
 • Du skåner både miljøet, din krop og pengepungen på én gang

Vælg Jysk Vandteknik – Det sikre valg

Grunden til at du skal vælge Jysk Vandteknik er, at vi leverer den bedste service. Derudover er vores blødgøringsanlæg nyskabende både teknisk og designmæssigt.
Du får en app til din smartphone og tablet, når du køber et af vores blødgøringsanlæg med indbygget wifi. App’en holder dig opdateret om dit vandforbrug, og skulle du være så uheldig at vandrøret springer, advarer app‘en dig, så du kan lukke for vandet inden skaden forværres. Det er også årsagen til at nogle forsikringsselskaber vil give rabat på husforsikringen, hvis du har købt vores blødgøringsanlæg med den medfølgende app.

Vi tilbyder dig den bedste service

Hos Jysk Vandteknik sætter vi en særlig ære i sikre vores kunder den bedste service. Vi er et lille familie-drevent firma, med hjertet på rette sted. Ringer du til os, får du én af vores medarbejdere direkte i røret. Vi vejleder dig grundigt, og hjælper dig med at finde den helt rette løsning til dit hjem. Du får personlig rådgivning og kyndig ekspertise under hele din beslutningsproces.
Ud over vores gode service, medfølger der også tre års fuld garanti på vores blødgøringsanlæg, og du er altid velkommen til at ringe, hvis du har spørgsmål til fx vedligeholdelse og afrensning af blødgøringsanlægget.
Hos Jysk Vandteknik tilbyder vi også tre måneders tilfredshedsgaranti. Er du ikke tilfreds med dit anlæg efter tre måneder, tager vi anlægget retur og refunderer dine penge. Vi har imidlertid endnu ikke haft kunder, der har været utilfredse med deres blødgøringsanlæg.

Hvilket blødgøringsanlæg skal du vælge?

Hos Jysk Vandteknik har vi flere modeller at vælge imellem, både med og uden indbygget Wifi og medfølgende app, så vi er sikre på, at vi har et anlæg, der netop passer til din husstands behov. Begge typer er udviklet af ECOWATER, som er verdens største vandbehandlingsvirksomhed. Jysk Vandteknik er den eneste distributør af ECOWATER’s blødgøringsanlæg i Danmark.
Hos Jysk Vandteknik hjælper vi altid kunden med at vælge det rigtige blødgøringsanlæg – det afhænger nemlig ikke kun af, hvor mange der bor i husstanden, men også af jeres geografiske placering, da kalkindholdet i vandet varierer fra område til område. Hos Jysk Vandteknik er det dog vores erfaring, at langt de fleste almindelige husstande, nemt kan nøjes med det mindste af vores blødgøringsanlæg.
På grund af ECOWATER’s prispolitik kan vi desværre ikke oplys priserne på vores blødgøringsanlæg på hjemmesiden, men vores priser kan dog let konkurrere med konkurrentens.

Ring til os på +45 21 28 06 53, så taler vi alt igennem med dig.

Sådan gør du, når du har købt et blødgøringsanlæg

Når du har købt et blødgøringsanlæg fra Jysk Vandteknik, giver vi tre års fuld garanti. Anlægget installeres for dig af en vores uddannede forhandlere, som desuden foretager en smagstest og kalk-test af vandet, for at sikre at alt virker som det skal.
Forud for installationen af dit nye blødgøringsanlæg, skal der installeres et bypass dit vandrør, dette skal gøres af en autoriseret VVS installatør. Da de fleste af vores forhandlere er autoriserede VVS installatører, kan installation af bypass og anlæg aftales og gøres på samme tid.
Prisen for installation af bypass er ikke inkluderet i prisen for blødgøringsanlægget.

Vedligeholdelse af dit blødgøringsanlæg

Et blødgøringsanlæg fra Jysk Vandteknik kræver ikke meget vedligeholdelse. Det eneste du skal gøre er at sikre dig, at der er blødgøringssalt på anlægget. Har du et anlæg med indbygget Wi-fi, kan du få påmindelse om at saltbeholdingen er lav vha. den medfølgende app.
Vores blødgøringsanlæg bruger blødgøringssalt til at fjerne det overskydende kalk fra maskinen. Det sker, når anlægget regenererer, hvilket tager ca. 45 min. Under regenereringen fastholder blødgøringssaltet kalken, hvorefter både salt og kalk skylles ud.
De blødgøringsanlæg vi sælger, har en lille “intelligent” harddisk, som indstiller regenereringen efter jeres vandbehov. Det betyder, at den først starter rensningsprocessen, når I normalt ikke bruger vand i husholdningen. Skulle I alligevel få brug for et glas vand, mens anlægget regenererer, sender blødgøringsanlægget blot det alm. hårde vand videre, indtil rensningsprocessen er overstået.
Da vores blødgøringsanlæg har en indbygget klorsonde, som modvirker bakterievækst, skal du ikke bruge dyre klortabletter i dit anlæg. Du skal blot nøjes med salttabletter til blødgøringsanlæg, som bl.a. kan købes hos Jysk Vandteknik og Bauhaus.

Det eneste du skal sørge for er at:

 • El og vand til blødgøringsanlægget ikke afbrydes
 • Der er altid påfyldt blødgøringssalt
 • Anlægget er installeret efter gældende forskrifter (vand, el og afløb), hvilket din VVS ‘er kan hjælpe dig med at sikre

Hvad undgår du ved at installere et blødgøringsanlæg?

 • Hårdt Vand: Vand bliver hårdt når det passerer gennem de forskellige kalklag i undergrunden, hvor det opsamler kalcium og magnesium. Det resulterer i kalkaflejringer i badeværelset, gør vasketøjet stift og slider på hår og hud. Hårdt vand tilstopper dine rør, forringer vandvarmernes effekt og giver husholdningsapparater en væsentlig kortere levetid.
 • Surt Vand: Efterlader dit vand blågrønne pletter, kan det være et tegn på, at vandet er surt. Surt vand kan resultere i rustdannelse i dine armaturer og nedbryder langsomt vandhaner og rør.
 • Vand med højt indhold af jern og mangan: Vand med et højt indhold af jern og mangan kan efterlade pletter i håndvasken og på vasketøjet. Det kan også danne kedelsten i rør og i de husholdningsapparater, som bruger vand.
 • Grumset vand: Noget vand kan virke grumset, og have et næsten mælkeagtigt uklart udseende. Det skyldes at vandet indeholder masser af små partikler. De partikler kan tilstoppe rør og dræn, og afkorter derved levetiden på dine ventiler og pakninger.

Hvad siger kunderne?

Det er svært ikke at blive begejstret over kalkfrit vand, hvilket de mange positive tilbagemeldinger fra vores kunder også vidner om.

“Jyskvandteknik APS har nu løst mit problem, og har installeret et anlæg som fjerner alt det kalk, som før kom ud af mine vandhaner. Jeg er lettet og dybt taknemmelig, og håber virkelig andre med samme problem, som jeg har haft, kontakter Jyskvandteknik. Jeres vand bliver helt anderledes. Mindre sæbe, godt for huden og jeres opvask og vaskemaskiner får ingen kalk. I må gerne kontakte mig hvis i er i tvivl. Jeg kan kun anbefale Jyskvandteknik APS. M.v.h. Casper, Juelsminde.” citat Casper Christensen

“Har i flere år bøvlet med “pletter” på mit Pergo gulv, og fandt så ud af, efter flere år, at de kom grundet det høje kalkindhold i vandet! Begyndte at koge og sigte vandet før brug, indtil jeg hørte om Jysk Vandtekniks fine anlæg. I dag har vi det blødeste vand, ingen problemer med “pletter” på gulvene, kalk i brusekabiner, vaske osv. Takket være Jysk Vandteknik! ELSKER mit blødgørings anlæg.” citat Maria Oldenborg

“Fantastisk med kalkfrit vand. Sublim service, hjælp og vejledning i forbindelse med installationen og ibrugtagning af anlægget. De fordele vi indtil videre har oplevet ved kalkfrit vand: Bruger meget mindre sæbe, shampoo, rengøringsmidler, vaskemiddel osv. Huden bliver blød og lækker efter er bad, uden det er nødvendigt at bruge diverse olier, cremer og lign til at smøre sig ind i bagefter. Håret tørrer hurtigere og er blødere efter vask. Fri for at aftørre blandingsbatteri, håndvask, badekar og brusekabine. Kaffen smager MEGET bedre, når den er lavet på blødt vand.” citat Jeanette Øllgaard Sørensen

“Jysk vandteknik yder en god og professionel service. Vi har fået installeret vores blødgøringsanlæg til privat brug. Anlægget lever fuldt ud til vores behov samt forventninger. Vores udgifter til rengøringsmidler, vaskepulver, sæbe mm. er markant faldet efter installationen. Det gavner både miljøet og pengepungen. Vi kan kun anbefale andre at få installeret et blødgøringsanlæg i private hjem.” citat Jonna Handberg Provstgaard